• RxGlaze - гланц за композити

  • Придайте на творенията си ЕКСТРА БЛЯСЪК!
  • Висока степен на блясък за един красив финал на композитни обтурации!
  • Специална формула от химични съединения, придаваща висока механична здравина!
  • опаковка 3 мл


ИНДИКАЦИИ
RxGlaze се използва за получаването на характерен блясък и гладкост при всички видове реконструкции на зъби. Прилага се при самополимеризиращи (химиополимери) и фотополимеризиращи материали, обтурации от глас-йономерни цименти, инлеи, онлеи, корони, мостове и шини. Особено полезен е като последен слой при дефинитивни (постоянни) обтурации направени от композитни материали.
Запечатва микропукнатини между композитни материали и твърди зъбни тъкани.
Използва се за покритие на глас-йономерни цименти.
 
ИНСТРУКЦИИ
1.   Почистете и подсушете повърхностите, които ще бъдат гланцирани. Ако повърхността е замърсена, използвайте ецваща система, като напр. RxEtchgel. Употребата на RxGlaze не изисква полиране преди непосредственото й прилагане. RxGlaze позволява да бъде постигната гладка и блестяща повърхност без нужда от механично финиране
2.   Покрийте зъба с RxGlaze, разстилайки го по повърхността така, че да се получи колкото се може по-гладък филм.
3.   Слоят RxGlaze може да има дебелина колкото е необходима. При слоеве с дебелина повече от 0.5мм, цветът на реконструкцията може да придобие жълтеникав отенък.
4.   Полимеризирайте според данните в таблицата:

Лампа
Време за полимеризация
Halogen/LED (min. 700 mW/cm2)
40 сек.
LED (1000-1200 mW/cm2)


5.   Може да смесвате RxGlaze с течливи фотокомпозити като RxFlow, RxColourFlow, RxColourant. Полимеризирайте заедно, като един слой.
СЪСТАВ
RxGlaze е течен преполимер, изграден от органични съставки (диуретан диметакрилат, хидроксиетил диметакрилат) и добавки (фото-инициатори, инхибитори, катализатори, които претърпяват полимеризация на свободните радикали, когато са активирани от ултравиолетова светлина при дължина на вълната между 400nm и 500nm.
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
Не използвайте RxGlaze при пациенти с установена алергия към метакрилати.
ОГРАНИЧЕНИЯ ПРИ УПОТРЕБАТА
         Не използвайте, ако е невъзможно да се изолира работното поле от слюнка, кръв или влага. Замърсяването нарушава полимеризацията, което води до загуба на механична издържливост при композитите и намален живот на възстановяванията, образувайки се вторичен кариес. Приложението на RxGlaze не изисква употребата на адхезивни системи.
ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ
         Да не се използва в директен контакт с материали които съдържат евгенол. Тези материали нарушават полимеризацията. В случай на нарушение на полимеризацията, неполимеризиралите метакрилати могат да имат ефект върху някои лекарствени средства.
ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ
·      Избягвайте контакт на неполимеризирал композит с кожата, очите и меките тъкани в устата. В случай на контакт, изплакнете обилно с вода. Ако се появят странни симптоми, се консултирайте с лекар, давайки информация за продукта;
·      В случай на алергия към метакрилатите, които се съдържат в гореспоментатите композити, спрете да използвате продукта. В случай на настъпване на късна алергична реакция, премахнете възстановяването;
·      В случай на вдишване , незабавно потърсете медицинска помощ;
СЪХРАНЕНИЕ
         Съхранявайте при температура между 3-28оC, но не и при температура по-ниска от 3оС. Ако продуктът се съхранява при ниска температура, изчакайте да добие стайна температура преди употреба. За да избегнете инцидентна полимеризация и изпарение на RxGlaze, непосредствено след употреба поставяйте обратно капачката.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
·      Продуктът е предназначен за употреба единствено от лекари по дентална медицина и зъботехници.
·      Пазете далеч от деца.
·      Пазете от топлина и светлина.
·      Не пресрочвайте времето за полимеризация: това може да причини прегряване на меките тъкани в устата.
·      Не използвайте след изтичане на срока на годност.
·      Инструктирайте пациентите за поддържане на подобаваща орална хигиена.
ГАРАНЦИЯ
         DENTAL LIFE SCIENCES ще заменят продукти, които са доказано дефектни или ще възстановят цената на покупката. DENTAL LIFE SCIENCES няма да бъдат държани под отговорност за всяка загуба или щета, причинена от злоупотреба или неправилна употреба на този продукт.
 
ПРОИЗВОДИТЕЛ
DENTAL LIFE SCIENCES (Mfg) Ltd.
Unit A3, Wigan Enterprise Court,
Wigan Enterprise Park, WN2 2LE
Manufactured in the United Kingdom

Придайте на творенията си ЕКСТРА БЛЯСЪК!

Висока степен на блясък за един красив финал на композитни обтурации!

Специална формула от химични съединения, придаваща висока механична здравина!

опаковка 3 мл

Напиши коментар

Забележка: HTML тагове не се изпълняват!
    Лошо           Добро

RxGlaze - гланц за композити

  • 32.00лв.