Съдържа:
6 шприци х 4 гр. - A1, A2, A3, A3.5, B1, B2 
RubyBond 5 мл.
Ruby Etcg 3 мл. 
Аксесоари 

RubyNano Comp e универсален, рентгеноконтрастен, нанохибриден фотополимеризиращ композитен материал,
притежаващ висока естетика.


Шприца със съдържание 4 гр.
Подходящ за кавитети 1,2,3,4 и 5 клас.
Базиран е на Bis-GMA мономер (20%) и неорганичен пълнител(80%). Размер на частиците: 20-700 nm.


RUBYNANO COMP
Универсален нанохибриден фотокомпозит                    CE1014
 
RubyNano Comp е рентгеноконтрастен нанохибриден фотокомпозитен материал, подходящ за възстановявания в дисталната и фронталната област. Базиран е на Bis-GMA мономер (20%) и неорганичен пълнител(80%). Размер на частиците: 20-700 nm.
Композитният материал е произведен според изискванията на DIN EN ISO 4049.
 
Индикации
Подходящ за кавитети 1,2,3,4 и 5 клас.
 
Странични ефекти
Възпаления, породени от директен контакт с пулпата не могат да бъдат изключени. Поради това, за предпазване на пулпата, в случаи при които основата на кавитета е в близост до тавана на пулпната камера, първо би следвало да се приложи тънък слой от калциево-хидроксиден материал.
 
Несъвместимост с други материали
Не използвайте в комбинация с материали съдържащи в състава си евгенол, защото евгенолът може да наруши втвърдяването на композита и да причини промени в цвета (напр. обезцветяване). Също така, не съхранявайте композита в близост до продукти съдържащи евгенол,  както и не допускайте контакт с такива.
 
Подготовка за обтуриране и определяне на цвят.
Преди препарация и определяне на цвят, почистете зъба с полирна четка и паста, която не съдържа флуор. Определете цвета на зъба, докато повърхността му е все още влажна и изберете подходящ цвят RubyNano Comp.
RubyNano Comp е създаден според разцветката на VITA(r). Също така има и няколко специални цвята.
 
Кавитетна препарация
След изолиране (най-подходяща е употребата на кофердам), подгответе кавитета с минимална (по възможност) редукция на твърди зъбни тъкани.
Най-добра защита на пулпата, в случай на дълбок кавитет, се постига чрез фотоактивирана дезинфекция (photoactivated disinfection, PAD). Ако това не е възможно, първо би следвало да се приложи тънък слой от калциево-хидроксиден материал.
Кондиционирайте и приложете адхезивна система (бонд) според препоръките на производителя. Препоръчва се техника на тотално ецване с ецващ гел, промиване, подсушаване и последващо прилагане на фотополимеризираща адхезивна система. Може да използвате и самоецващ бонд.
 
Приложение и фотополимеризиране на RubyNano Comp
Нанесете желаният тон RubyNano Comp. RubyNano Comp е лесен за моделиране. Поставете го, като използвате подходящ инструмент. Може да използвате прозрачна матрична система.
В случай на дълбок или екстензиран кавитет, най-добри резултати се постигат, чрез поставяне на подложка, използвайки фотополимеризиращ цимент.
В случай на малки кавитети, RubyNano Comp може да бъде директно поставен.
За оптимални резултати, използвайте послойно нанасяне с максимална дебелина на всеки от слоевете по 2mm.
Фотополимеризирайте всеки слой поотделно, директно след нанасянето му.
 
Използвайки фотополимеризиращ апарат с интензитет на светлината от поне 1000mW/cm2, фотополимеризирайте всеки слой както следва:
По-светли тонове (напр. А1, А2, C2) 20 секунди
По-тъмни тонове (напр. A3.5, B3) 30 секунди
 
Завършване
Оформете с финиращи диамантени борери. Полирайте с полирни дискове, гумички. Завършването на интерпроксималните повърхности се осъществява чрез употребата на финиращи полирни ленти.
 
Съхранение
Не съхранявайте над 25’C (78’F). Пазете от попадане на директна слънчева светлина. Не използвайте след изтичане на срока на годност.
Затваряйте шприцата непосредствено след употреба, за да се избегне експозицията на светлина.
Бонд-апликаторите, които ипзолзвате, винаги са за еднократна употреба.
 
Допълнение
  • Не използвайте допълнителни материали за да промените вискозитета на фотокомпозитния материал RubyNano Comp.
  • Контакт с кожа трябва да се избягва, особено ако е известно, че лицето има алергии към подобни материали
  • VITA e регистрирана търговска марка на Vita-Zahnfabrik Bad Sackingen, Германия
Гаранция
  • Производителят гарантира качеството на материала. Потребителя сам определя дали продукта е подходящ за приложение с определена цел. Ако продукта е с наличен дефект в рамките на гаранционния период, ще бъде подменен. При необходимост обадете се на Вашия дистрибутор.
Отговорност
Фирмата производител не поема отговорност за всякакви загуби или повреди в резултат на употребата на този продукт, без значение директни или недиректни, специални, инцидентни или в следствие без значение от теоретичните обосновки, включително гаранция, договор, невнимание или липса на отговорност, освен където по закон  е написано обратното.

Напиши коментар

Забележка: HTML тагове не се изпълняват!
    Лошо           Добро

RubyComp Nano комплект

  • Код на продукта: 756
  • Наличност: Наличен
  • 129.00лв.


Тагове: RubyComp Nano комплект